Het Derde Rijk in de Vierde Wijk

"Het Derde Rijk in de Vierde Wijk", een volkse tragikomedie van Jan Christiaans Sr.

We bevinden ons in het arme bezette Vlaanderen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wat jullie te zien en te horen krijgen speelt zich voornamelijk af in een wijk met daarin centraal gelegen het cafe 't Floeren Gat. 

Deze 'Vierde Wijk' is een volkse, sociale buurt met mensen van alle slag en afkomst, elk met hun eigen verhaal. Tijdens deze oorlogsjaren is het leven uiterst zwaar en moet men zich vooral uit de slag weten te trekken, ieder op zijn eigen manier. Met heel veel humor tracht men de koude, de honger en de miserie te trotseren. Cafébazin Nette van 't Floeren Gat beleeft er samen met vrienden en familie momenten van plezier, vertier, tederheid en ontroering. Maar ook ruzies, achterdocht en angst loeren steeds om de hoek. De bevrijding zorgt uiteindelijk voor nieuwe hoop ... of misschien toch niet ?

Het Kringetje heeft er dit jaar voor gekozen om zijn publiek werkelijk te beroeren... en dit met een prachtig decor, kledij, muziek, dans, sfeerbelichting en bijhorende sfeergeluiden. Als toeschouwer word je gedurende 6 bedrijven doorheen deze onvergetelijke '40-'45-periode geloodst.

Dit spektakelstuk wordt wederom in goede banen geleid door huisregisseur Karel Tosseyn. Genieten van dit oorlogsverhaal doe je in een uiterst sfeervol ingerichte zaal bij kaarslicht, een hapje en een drankje. Wij heten u samen met familie en vrienden van harte welkom.

De opvoeringen gaan door in OC De Brug, Kerkstraat 129, 3850 Nieuwerkerken